REZULTATELE ELEVILOR Concursuri scolare Arta actorului 2023-2024
REZULTATELE ELEVILOR LA OLIMPIADELE NAȚIONALE_2024 Arta actorului
REZULTATELE ELEVILOR LA OLIMPIADELE NAȚIONALE_2023 Arta actorului
Olimpiada Arta actorului 2018
Dragi elevi,
În fiecare an, olimpiadele naționale devin prilej de competiție, descoperire, depășire, evoluție, dar și de emoție a confruntării spiritelor alese și înalte ale elevilor care s-au pregătit temeinic să devină cei mai buni și să reprezinte România la etapele internaționale.
Și în fiecare an, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, gazdă a acestor competiții naționale și internaționale, s-a pregătit pentru a-i întâmpina pe elevi și pe profesori așa cum se cuvine, întotdeauna la superlativ.
În 2018, Anul Centenarului Marii Uniri, Inspectoratului Școlar Județean Constanța îi revine nobilamisiune de a organiza 14 competiții naționale din domeniul științific și cultural-artistic, devenind astfel un adevărat centru al emulației și al excelenței în educație. Alături de profesorii și directorii liceelor constănțene, împreună cu reprezentanții autorităților locale și județene – partenerii noștri educaționali,ne străduim să vă fim gazde bune și să organizăm cu maximă responsabilitate Olimpiada Națională de Arta Actorului, astfel încât timpul petrecut aici să facă parte din edificiul vostru afectiv.
În numele Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, vă doresc să parcurgeți în Constanța traseul performanței, al științei, al cunoașterii, dar și traseul culturii, al descoperirii valorilor de la țărmul Mării Negre, să vă bucuraţi de fiecare clipă petrecută aici, iar cei mai buni să fie încununaţi cu laurii succesului.
Inspector Școlar General,
Prof. Zoia-Gabriela Bucovală
Pasiunea pentru artă și preocuparea pentru frumos reprezintă azi statutul privilegiat al teatrului în rândul științelor umaniste, simbol al exersării creativității și manifestării autentice a personalității artistice. Dacă azi pedagogia propune diferite conținuturi ale învățării în funcție de gradul de maturizare intelectuală, imaginația nu are vârstă, este într-o perpetuă căutare spirituală.
Astfel teatrul, alături de muzică, dans și desen, reprezintă stimularea valorică a competenței estetice, condiție primordială a autenticității sistemului de învățământ, deoarece personalitatea, caracterul și comportamentul vor purta amprenta informației pe care o prelucrăm. Devenim ceea ce gândim și simțim, iar în acest context arta devine suportul dezvoltării noastre spirituale. Într-o societate în care prezentul este ancorat într-o continuă efervescență, rolul școlii devine cu atât mai important în capacitatea sa de a dezvolta calitățile morale, artistice și fizice ale membrilor societății.
Necesitatea unei educații orientate tot mai mult spre formarea şi dezvoltarea creativităţii, unde artele și preocuparea pentru frumos să constituie o constantă prioritate, poate conduce la dezvoltarea suportului nostru spiritual, poate singurul responsabil cu îmbogățirea calitativă a vieții noastre.
Inspector Școlar pentru Arte,
Prof. Florian Stoica
Anexa 1_ liceul_numele si prenumele elevului
ONAA.2018-DECLARATIE INSOTITOR
DECLARATII-elevi, parinti, insotitor