Evenimente Arte

Dialoguri vizuale

Expoziție cu lucrări realizate în perioada septembrie-noiembrie 2020 de elevii claselor V-XII, secția Arte vizuale, sub îndrumarea profesorilor coordonatori.

 

Vernisaj expoziția EduArt

  Vernisaj expoziția EduArt realizată de elevii Colegiului Național de Arte Regina Maria- specialitatea arte plastice.
Inaugurarea expoziției a fost făcută de personalități de prestigiu ale lumii artistice şi reprezentanți ai instituțiilor de învățământ preuniversitar şi universitar.

 


BALCIC -Omagiu Reginei Maria

Expozitie de pictură şi grafică

Pe data de 29 octombrie 2015, ColegiulNațional de Arte “Regina Maria” a sărbătorit 59 de ani de la înființare. Cu acest prilej, artiști plastici constănțeni, profesori ai Colegiului au adus un omagiu Reginei Maria prin organizarea unei expoziții de pictură și grafică cu imagini din Balcic.

Invitatul special al manifestării  a fost directorul Muzeului de Artă Constanța, doctor Doina Păuleanu, care a vernisat expoziția alături de directori iunității: Profesor  Gevat Ismet Nejdet și  Profesor Carmen Chilea. În galeria de artă a Colegiului au fost expuse lucrări semnate de: Loretta Băluță, Marieta Besu, Eugenia Leca Botezatu, Aurelian Broască, Gheorghe Caruțiu, Mirela Dimcea, Florin Ferendino, Răzvan Lipan, Mihaela Luțai, Niță Manolescu, Niculaie Morărescu, Lelia Rus-Pîrvan, Laura Nistorescu Seniuc, Daniela Țurcanu.

“Cu adieri ușoare și cu un climat mediteranean, cu peisaje ierusalemice și cu oameni timizi și cuminți, Balcicul odata descoperit devine o geografie de poezie și de culoare, în cucerirea căreia au plecat visători și artiști” (DoinaPăuleanu).

Expoziția va rămâne deschisă până în data de 20 noiembrie 2015