Activitati Extrascolare

Școala altfel 2017

Sc altfel_ CENTRALIZATOR ACTIVITATI C.N.ARTE

Sc altfel_raport final C.N.ARTE

Îngrijim Parcul Casei de Cultură

 

Cele trei instituţii de învăţământ aflate în vecinătatea Parcului Casei de Cultură din Constanţa vor organiza cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța, luni, un eveniment cu valoare simbolică, prin care doresc să îşi arate concret intenţia de a se îngriji de această oază de verdeaţă a oraşului.

Elevii şi studenţii de la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria”, Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii şi Universitatea „Andrei Şaguna” se vor întâlni luni, 16 octombrie, la ora 13, în parcul de lângă şcolile lor pentru a planta mai mulţi pomi. Este un gest care leagă necesitatea responsabilizării tinerilor în ceea ce priveşte protejarea mediului înconjurător şi o atitudine civică pozitivă de obiectivele pe termen lung ale educaţiei în general, conform proverbului chinezesc care spune: „Dacă te gândeşti la ziua care va urma – ia-ţi ceva de mâncare! Dacă te gândeşti la anul care va urma – plantează un copac! Dacă te gândeşti la secolul care va urma – fă educaţie copiilor!”

Activitate Scoala altfel 2017

Denumirea activitatii: Concurs de creativitate la modelaj

Marti 28.03.2017

Clase participante: VIII A, VIII B
Profesori coordonatori: Lavinia Caian, Marian Predoiu, Marcel Grigore, Alexandru Nestorescu

Atelierul de creaţie amenajat de hipermarchetul CORA Bratianu

Atelierul de creaţie amenajat de hipermarchetul CORA Bratianu, a implicat atat elevii Colegiul National de Arte Regina Maria Constanta, cât şi copii având diferite varste, însoţiţi de părinţi, cooptaţi ulterior în acestă activitate. Acest eveniment a oferit tinerilor  prilejul de a-şi manifesta creativ ideile, prin transformarea unor obiecte simple în creaţii artistice.
Spaţiul de lucru a fost astfel transformat într-o adevarată scenă de teatru, în care elevii îi familiarizau pe trecători cu procesul de creaţie. De asemeni, acest atelier de creaţie la care au participat elevii noştri a avut ca scop dezvoltarea capacitatii de socializare, formarea şi dezvoltarea comportamentelor specifice muncii în echipă, de colaborare în procesul creator comun, dar şi incurajarea talentului, a experientei şi a expresiei în forma de arta neconvenţională